Луценко про прокурора Кулика: Він приніс

Луценко про прокурора Кулика: Він приніс "дуже потрібну здобич" для народу

Укрінформ
Глава ГПУ Юрій Луценко вважає роботу прокурора Костянтина Кулика, якого НАЗК звинувачує у незаконному збагаченні, ефективною і заявляє, що не звільнить його до відповідного рішення суду.

Про це він сказав у п'ятницю на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До тих пір, поки вина людини не встановлена, вона є чистою. Це саме стосується й Кулика. Так, я знаю, що Національне антикорупційне бюро звинувачує його в незаконному збагаченні. Так, я знаю, що зараз відбувається суд. Якщо він встановить (його вину - ред.), Кулик буде звільнений з органів прокуратури і понесе покарання, передбачене судом. Але, з моєї точки зору, він - ефективний працівник прокуратури, що довів сьогоднішнім результатом", - сказав Луценко.

При цьому він процитував китайського класика: не важливо, якого кольору кішка, якщо вона приносить здобич.

"У даному випадку, якщо кішка не вчинила ніяких злочинів, а є, на думку когось, чорною, вона мені потрібна. Ще раз підкреслюю: якщо вона не вчинила жодних злочинів - а це встановлює лише суд, - то її масть, колір, довжина шерсті мене не обходить. Головне, щоб мишей носила. Сьогодні цей кіт приніс дуже потрібну здобич для українського народу. Прошу його за це поважати", - підкреслив генеральний прокурор.

За його словами, розмірковуючи про те, "чи потрібен державі Кулик, чи краще повірити адвокатам Януковича", треба пам'ятати, скільки втратили злодії сьогодні.

"І питання помсти з їхнього боку для мене є очевидним", - зазначив Луценко.

Як повідомляли ЗМІ, НАБУ та САП звинувачують військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика в тому, що його видатки перевищують його доходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-