Для створення єдиного освітнього простору громади треба здійснити п'ять кроків - Зубко

Для створення єдиного освітнього простору громади треба здійснити п'ять кроків - Зубко

Укрінформ
Створення єдиного освітнього простору на рівні об’єднаної територіальної громади передбачає п’ять кроків, які необхідно здійснити.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр – міністр регіональної політики, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час відвідання Тинненської загальноосвітньої школи у Сарненському районі Рівненської області, повідомляє Урядовий портал

«Перше - аналіз ресурсної бази кожної окремо взятої ОТГ. Друге - розробка стратегії розвитку єдиного освітнього простору громади. Третє - визначення пріоритетів та черговості запуску складових освітнього простору. Четверте - розробка пакету проектів громади на 3-5 років аби забезпечити повноцінну інфраструктуру для якісного функціонування простору. П’яте - відкриття опорної школи з мережею початкових шкіл-філій із забезпеченням доступності освітніх послуг для учнів усіх залучених в процес шкіл-філій», - наголосив Зубко.

За його словами, для формування ефективних освітніх просторів у громадах передбачено 800 млн грн, з яких 300 млн грн буде використано на оснащення шкіл з поглибленим вивченням природничих та математичних  наук, стільки ж – на оснащення  опорних шкіл в ОТГ, а 200 млн грн – на придбання шкільних автобусів.

Віце-прем'єр-міністр відзначив, що Тинненська школа на Рівненщині нещодавно відкрита після реконструкції за кошти ДФРР, є прикладом якісного секторального просування децентралізації у сфері освіти. Після об’єднання громади вона має всі підстави стати опорною. Заклад є одним з найбільших в Україні у сільській місцевості. Його добудова створює комфортні умови для навчання більше 1100 сільських дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-