Уряд поки не визначив механізм монетизації субсидій - Зубко

Уряд поки не визначив механізм монетизації субсидій - Зубко

Укрінформ
Рішення Кабінету міністрів України, яке було ухвалене вчора на урядовому засіданні, щодо грошової компенсації 1,5 млн господарств за зекономлені субсидії, не містить механізму видачі коштів.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко у коментарі кореспонденту Укрінформу.

"У вчорашньому рішенні немає певного механізму, яким чином монетизувати субсидії. Там є визначення про те, що людям потрібно дати кошти, але потрібно зрозуміти, чи є вони у бюджеті. У нас є деякий дефіцит по субсидіях та їх виплатах до кінця року", - сказав Зубко.

Разом з тим, він вкотре наголосив, що монетизація є необхідним процесом.

"У першу чергу, необхідно дати кошти підприємствам для розрахунку. У другу чергу необхідно надати їх людям, які, зекономивши, змогуть реінвестувати кошти у енергоефективність. Реінвестиція субсидій у енергоефективність є зрозумілою і потрібною", - наголосив він.

Як відомо, напередодні Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Кабінет міністрів здійснює перший крок щодо монетизації субсидій, тож 1,5 млн домогосподарств зможуть отримати до 700 гривень, зекономлених від субсидій.

У Міністерстві соціальної політики додали, що для отримання коштів необхідно подати заяву у місцеве управління соціального захисту населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-