Енергоефективний бізнес створює економію не лише для себе, але й для усієї держави - Зубко

Енергоефективний бізнес створює економію не лише для себе, але й для усієї держави - Зубко

Укрінформ
Бізнес, що інвестує в енергоефективність, створює економію не лише для своїх підприємств, але й для усієї держави. А зекономлені кошти можуть бути використані, зокрема, на соціальні ініціативи.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час візиту на квадрогенераційний завод системи компаній Кока-Кола, що виробляє електроенергію, енергію тепла, енергію холоду та вуглекислий газ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відповідальний бізнес, що впроваджує енергоефективні заходи, отримує економію не лише для свого підприємства, але й для всієї держави. Для нас це дуже важливо, адже енергонезалежність - це спільна справа. Ми б хотіли, щоб у енергоефективності ми були б рівноправними партнерами з європейськими країнами", - сказав віце-прем'єр.

Зубко наголосив, що для уряду важливо, аби бізнес ставав ефективним, зменшував видатки, а зекономлені кошти міг спрямовувати, у тому числі, на соціальні ініціативи.

"Компанія, яку ми бачимо, є соціально відповідальною... Ми бачимо інвестора, який, з однієї сторони, хоче отримати прибуток, а з іншої - надати високооплачувану роботу. На жаль, у нас на сьогодні не вистачає професійно-технічної ресурсної бази - кваліфікованих працівників, які могли б прийти і працювати на українських підприємствах", - зазначив Зубко.

Він також звернув увагу, що компанія Кока-Кола демонструє високий ступінь локалізації виробництва.

"Практично все, що ми бачимо: тара, продукт, упаковка - є внутрішнім продуктом. Це означає, що компанія може не залучати зайву валюту, а навпаки отримувати її, постачаючи український продукт", - прокоментував віце-прем'єр.

Він підкреслив, що держава, у свою чергу, повинна працювати над сприятливим інвестиційним кліматом та захищати бізнес."Співпраця бізнесу, влади, місцевих органів самоврядування, а також зовнішніх та внутрішніх інвесторів має стати спільною справою. Ми маємо приклад компанії, яка, інвестувавши 1 гривню, створює 12 додаткових гривень у ВВП. Цей приклад і по енергоефективності, і по соціальній відповідальності, і по будівництву у команді є дуже ефективним і його треба показувати по всій Україні", - переконаний віце-прем'єр.

Довідка. Квадрогенераційний завод компанії Кока-Кола використовує природний газ як паливо для надпотужних газопоршневих двигунів та забезпечує виробничі потреби компанії у електроенергії, енергії тепла та холоду, вуглекислому газі. Така комплексність зумовлює високу економічну, технічну та екологічну ефективність проекту. Це є один з успішних прикладів енергоефективності, що реалізований великим підприємством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-