Лутковська пояснила, чому затримується обмін заручниками

Лутковська пояснила, чому затримується обмін заручниками

Укрінформ
Обмін заручниками між Україною і ОРДЛО затримується через зрив процесу верифікації списку осіб, які відмовляються повертатися на непідконтрольні території в рамках обміну заручниками.  

Про це сказала Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська під час прес-брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Станом на сьогоднішній день цей процес не розпочатий з незалежних від нас причин. Я чекаю на наступне засідання в Мінську, яке має відбутися найближчим часом. Як тільки буде надана відповідна команда, ми зможемо включитися в цей процес. Це залежить не від нас, це політичні перемовини, в яких ми не приймаємо активно участі. Ми лише виконуємо доручення", - сказала Лутковська.

Як повідомляв Укрінформ, раніше українська сторона ініціювала проведення верифікації списку осіб, які відмовляються повертатися на непідконтрольні території в рамках обміну заручниками. Зокрема, за проханням української сторони Тристоронньої контактної групи в Мінську, до верифікації має долучитися моніторингова місія ООН. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-