Кабмін просуватиме ідеологію “Прозорого офісу” по всій країні

Кабмін просуватиме ідеологію “Прозорого офісу” по всій країні

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман ініціює створення Центрів надання адміністративних та соціальних послуг по типу «Прозорий офіс» по всій країні.

Про це Гройсман сказав, відкриваючи в Харківській міськраді робочу нараду Асоціації міст України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Харків добре показав, як треба працювати в цьому напрямі, і цей приклад необхідно поширювати по всій території України. Я б дуже хотів, щоб будь-який громадянин прийшов в одне приміщення і міг отримати там увесь спектр необхідних послуг - без приниження, без хабарів, без черг, з доброзичливим до нього відношенням. Саме цей формат ми сьогодні впроваджуємо, і це дає можливість зробити ці послуги абсолютно доступними. Це повинно стати нормою для усіх громад", - зазначив Гройсман.

За його словами, є тисячі місць в Україні, де "Прозорих офісів" немає.

"Зате є закриті кабінети, під якими люди можуть годинами чекати, поки "його величність чиновник" надасть ту або іншу послугу. Це повинно піти в минуле. Закликаю вас приділити цьому питанню найсерйознішу увагу", - додав Гройсман.

Він підкреслив, що на місцях вже є ресурси для цього.

"Ми за декілька років передали на місця достатньо засобів і повноважень, щоб дати людям можливість отримання послуг. Ми почали змінювати систему, минулого року ствердили пілотні проекті по 5 містам, щоб відкрити центри адміністративних послуг, для того, щоб людина прийшла в одне місце - до 20 хвилин в черзі і в прозорих умовах отримала послугу. Це наша ідеологія, просуватимемо її по всій країні. І найголовніше, щоб люди на місцях робили свою роботу - уряд допомагатиме", - цитує Гройсмана Урядовий портал.

Підкреслюється, що перед засіданням глава уряду ознайомився в Харкові з роботою двох таких центрів, які можуть робити понад 200 різних послуг - від реєстрації бізнесу і майна до видачі електронних пенсійних посвідчень.

На підтримку "Прозорих офісів" висловився і учасник наради, міністр соціальної політики України Андрій Рева: "Люди судять про роботу влади по тому, як їх обслуговують в органах соціального захисту населення".

Що стосується наради, то вона відбулася під головуванням Київського міського голови, голови Асоціації міст України Віталія Кличка за участю більше півсотні представників міської влади країни.

Як повідомляв раніше Укрінформ, пілотний проект надання адміністративних послуг населенню "Прозорий офіс" реалізується також в Києві, Дніпрі, Львові, Одесі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-