Нацкомісія обіцяє знизити тарифи на тепло

Нацкомісія обіцяє знизити тарифи на тепло

Укрінформ
Нова методологія та тарифи на розподіл природного газу дозволять зменшити тарифи на теплову енергію і відповідно розмір платіжки за послугу з централізованого опалення для населення.

Про це йдеться в повідомленні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, яке передане Укрінформу.

"Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, проведено розрахунки тарифів на теплову енергію для першої групи ліцензіатів, які можуть бути схвалені для одержання пропозицій зацікавлених сторін з урахуванням:  нової методології визначення та розрахунку тарифів на послуги розподілу природного газу;  нового рівня мінімальної заробітної плати, передбаченого законом України "Про Державний бюджет України на 2017 рік". Середнє зменшення тарифу по зазначених ліцензіатах складатиме близько 60 грн за 1 Гкал, або більше 5% від діючого на сьогоднішній день тарифу на теплову енергію", - йдеться у повідомленні.

Водночас, розрахункове зменшення розміру платіжки за послугу з централізованого опалення може складати і більші величини.

Так, згідно з розрахунками НКРЕКП, для родини, що мешкає у однокімнатній квартирі, зменшення складатиме майже 300 грн; для родини, що мешкає у двокімнатній квартирі, - більше 400 грн.

В НКРЕКП уточнили, що розрахунки для першої групи були виконані по 11 підприємствам, що здійснюють ліцензовану діяльність у різних регіонах України з обсягом корисного відпуску майже 40% від загального обсягу корисного відпуску ліцензіатів Нацкомісії.

Раніше голова НКРЕКП Дмитро Вовк повідомив про відставку всього складу Комісії.

Наразі триває формування номінаційної комісії для відбору кандидатів на посади членів НКРЕКП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-