19 квітня: народний календар і астровісник

19 квітня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Хто кого: тихий Євтихій чи Ярема-веремій?

Сьогодні Церква вшановує пам’ять двох святих – архієпископа Константинопольського Євтихія, який жив у VІ столітті та мучеників Ієремія і Архілія, що жили в ІІІ столітті. Вважалося, що якщо цього дня «переможе» тихий Євтихій – то до кінця квітня буде гарна та гожа погода. Коли ж Ярема-веремій, тобто якщо цього дня буде нестійка погода, то в наступні тижні варто очікувати від небесної канцелярії всіляких каверз: і дощів, і вітрів, і заморозків, а то й граду. Щодо останнього, то в українських селян (передусім жінок) був свій перевірений засіб протистоянню негоді. Якщо падав град, то треба було мерщій викинути надвір сковороду і кочергу, щоб перестав. Тиха погода на Євтихія віщувала гарний врожай на ранні зернові, а от якщо був вітер, то «зерна наполовину збереш…» На Євтихія зазвичай зацвітали яблуні.

З іменинами вітайте Григорія, Івана, Євтихія і Ярему.

Сьогодні 23-ій місячний день. Місяць спадає. Важкий в енергетичному плані період, пов’язаний з насиллям, примусом, несвободою. Отже, налаштовуйте свої духовні радари на високі частоти, або окресліть, як той Хома Брут, навколо себе коло, але зауважте – воно йому, бідоласі, не допомогло… Вій як Вій, але вся біда в наповратливій панночці та в тих, хто запопадливо підіймав йому вії. У будь-якому випадку не треба боятись. Женіть страхи й тривоги подалі, оминайте все лихе й недобре, уникайте сумнівне. Середа – день Меркурія, що сприятиме інтелектуальній діяльності, плануванню, фінансовим розрахункам. Але економте сили, вони вам невдовзі знадобляться. Цього дня не рекомендується робити операції, стригти нігті та волосся. Енергетичний центр – хребет, тому добре робити всілякі вправи, розвиваючи його гнучкість і рухливість.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1979 році: –4,7; а найтеплішим у 1920 -  +26,3. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-