З Чернівців на передову відправлять автівку, яку підготували волонтери (фото)

З Чернівців на передову відправлять автівку, яку підготували волонтери (фото)

Фото
Укрінформ
Чернівецький волонтер Теодор Кукурузяк із помічниками повністю відновили технічний стан Volkswagen Т4 - поміняли запчастини, мастила, фільтри, "підтягнули" електрику, пофарбували тощо.

Із Чернівців автівка, яку волонтери власними силами відновили, поїде на передову, пише сайт Молодий буковинець.

У салоні встановили й спеціальну лавку-сидіння, яку безкоштовно надало депо залізничного вокзалу Чернівців. За словами волонтерів, з депо співпрацюють вже давно і досить тісно. Лавки, як у вагоні, дуже зручно використовувати у таких польових автомобілях.

Також автівку "перевзули". Вирішили закупити чотири колеса: не нові, але у хорошому стані, щоб можна було вільно пересуватися польовими дорогами.

– Наповнену провіантом автівку відправимо на Схід 24 квітня. Більшість товарів вже закупили. Чимало нашим бійцям допомогли благодійники. Так, гроші на те, щоб пригнати автівку з Мюнхена і допомогти розмитнити її, надав наш постійний благодійник – Ян Стрільчук, регіональний представник агрофірми "Мрія". Молочні продукти, сухе молоко та 100 кілограмів вершкового масла надав Вінницький молокозавод, – розповідає керівник координаційного штабу "Буковина – українському війську" Василь Шкробанець.

Також допомогли Чернівецький олійно-жировий комбінат та фірма "Світоч". Господині спекли домашню випічку, також зібрали сухарі, напівфабрикати, чай, каву, які не будуть швидко псуватися. Також зібрали й предмети особистої гігієни. Закупили дорогу пінку для чистки зброї. Адже бійці і досі ганчірками чистять зброю, як у минулому столітті.

За словами волонтерів, із передової постійно просять елементарні речі: поліетиленову плівку, щоб накривати зброю, харчі, речі вберегти від вологи, маскувальні сітки – їх надали волонтери Івано-Франківщини, бо у чернівчан увесь запас вийшов. Ці речі також поїдуть з автівкою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-