Київ пропонує новий механізм для розблокування обміну заручників ОРДЛО

Київ пропонує новий механізм для розблокування обміну заручників ОРДЛО

Укрінформ
Українська сторона, за підсумками зустрічі у Мінську гуманітарної групи 12 квітня, провела нараду щодо врегулювання питання обміну заручниками з ОРДЛО.

Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко у Facebook.

"Провели нараду з представниками гуманітарної підгрупи від України, експертами СБУ, обмудсменом В. Лутковською, представниками Мін'юсту та Нацполіції, керівниками пенітенціарної служби, представниками місії ОБСЄ, що залучені до роботи ТКГ, за підсумками зустрічі у Мінську гуманітарної групи 12 квітня", - написала Геращенко. 

Вона повідомила, що українська сторона запроваджує механізм, за яким особи, що знаходяться на підконтрольній українській владі території і не бажають переїжджати в ОРДЛО за обміном на українських заручників на окупованих територіях, зможуть офіційно поінформувати про свою відмову. 

"Аби розблокувати процес звільнення заручників, українська сторона запропонувала, щоб ті особи, яких запитують представники ОРДЛО і які відмовляються переїжджати на тимчасово окуповані території, поінформували про це своє рішення в рамках роботи по звільненню заручників Уповноважену ВР з прав людини. Роботи в нас багато, бо мова йде про кілька сотень людей, і ми зацікавлені все зробити якнайшвидше, аби розблокувати процес звільнення. Етап збору цих підписів будуть координувати представники ОБСЄ і СБУ. Дуже вірю, що наші зусилля сприятимуть звільненню заручників", - наголосила Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-