"Північний сокіл-2017": українські авіатори повернулися із Гренландії

Фото
Укрінформ
Україна - потужна, авіаційна держава, а спільний українсько-данський проект "Північний сокіл-2017" це ще раз довів.

Про це заявив заступник начальника авіації командування ПС ЗСУ Олександр Кулібаба після приземлення літака Іл-76 МД на аеродромі в Борисполі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна ще раз показала, що вона авіаційна держава і здатна виконувати завдання у складних ситуаціях", - заявив Кулібаба.

Він розповів, що екіпаж перевіз близько 720 літрів пального. Наліт становив більше 120 годин.

Кулібаба підкреслив, що ця міжнародна операція дала можливість підготувати молодих спеціалістів.

"Завдяки цьому польоту вдалося підготувати командира, якому лише 28 років. Це великий позитив. Адже тривалий час через недостатнє фінансування середній вік льотчиків значно виріс. Але зараз ми виправляємо ці недоліки", - зазначив заступник начальника авіації командування ПС ЗСУ.

Кулібаба наголосив, що всі зароблені місією кошти ПС витратять на підтримку справності  авіаційної техніки.

«Ми виконали завдання без якихось проблем, бо маємо досвід. Всі зароблені кошти, а це 620 тисяч доларів, витратимо на підтримку справності авіаційної техніки»,  - сказав він.

Кулібаба розповів журналістам, що досвід українців є безцінним, адже саме Іл-76 здатен здійснити зліт у важких умовах Гренландії, коли довжина злітної смуги близько 1800 метрів, але вона цілковито вкрита кригою.

«З нами виконували операцію літаки Сі-130 данської сторони, але через відмову літака вони припинили участь в операції», - зазначив командир.

Кулібаба підкреслив, що всі льотчики 25 авіаційної  бригади володіють достатнім мовним рівнем, щоб добре комунікувати з іноземними партнерами.

Як повідомляв Укрінформ, військові за програмою "Північний сокіл - 2017" працювали у важких кліматичних умовах Антарктики, а це температура -50 градусів за Цельсієм та пориви вітру 15-20 метрів за секунду, екіпаж перевозив паливо та сухопутні вантажі з військової бази ВПС США Туле на данську полярну станцію "Норд". Це вже дев'ята успішно проведена спільна місія України та Данії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-