Президент пересвідчився у повній бойовій готовності танкових підрозділів

Президент пересвідчився у повній бойовій готовності танкових підрозділів

Фото
Укрінформ
Всі українські танкові частини та підрозділи, відведені від лінії зіткнення відповідно до Мінських домовленостей, готові в найкоротші терміни повернутися на оборонні рубежі.

Про це Президент України Петро Порошенко сказав, виступаючи перед бійцями танкової бригади на Луганщині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні, відповідно до Мінських домовленостей, крупнокаліберна артилерія і танки, важке озброєння відведено з передових позицій. Проте всі танкові частини, всі танкові підрозділи знаходяться в повній бойовій готовності - ми в цьому зараз переконалися. І за потреби готові в найкоротший термін повернутися до визначених місць для зміцнення наших оборонних рубежів", - зазначив глава держави.

Він підкреслив, що сьогодні кожен український військовий, який боронить державу, чітко знає: якщо поруч знаходяться танкісти - перемога забезпечена.

"Зазнавши бездумного скорочення і руйнації в попередні роки, танкові підрозділи України відродилися в запеклих боях і є сьогодні головною ударною силою сухопутних військ. Це і наші танкові бригади, і танкові підрозділи в моторизованих бригадах. Нами вперше була розповсюджена практика танкових підрозділів в аеромобільних бригадах, яка повністю себе виправдала", - зазначив Президент.

Він назвав українські танкові сили потужним вогневим кулаком, який в разі загострення ситуації спроможний і зупинити наступальні дії агресора, і пробити його найскладнішу оборону. 

"І ваша сила не лише в міцній броні і могутній зброї, які ми щойно побачили на стрільбах і навчаннях. Ваша сила - в рішучості, сміливості і безстрашності. Вона - в готовності віддати життя за Україну", - наголосив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-