МЗС дало поради українцям за кордоном на випадок терактів

МЗС дало поради українцям за кордоном на випадок терактів

Укрінформ
Міністерство закордонних справ радить українцям, які перебувають за кордоном, взяти до уваги певні застереження, оскільки теракти в Росії, Швеції та Єгипті засвідчили можливість подібної небезпеки у будь-якому куточку світу.

Про це повідомив у Facebook Департамент консульської служби МЗС.

"Терористичні акти в Санкт-Петербурзі, Стокгольмі, Танті та Александрії засвідчили можливість подібної небезпеки у будь-якому куточку світу. У цьому зв’язку привертаємо увагу громадян України, які планують поїздки за кордон або перебувають за кордоном, до можливих застережень МЗС України щодо відвідання тієї чи іншої країни", - йдеться у повідомленні.

У Департаменті, зокрема, радять уникати відвідання місць масового скупчення людей, проведення мітингів і демонстрацій, максимально обачно ставитися до відвідання об’єктів туристичної інфраструктури (в т.ч. культових споруд, історичних пам’яток, популярних серед іноземних туристів пішохідних вулиць та майданів у місцях відпочинку).

За відсутності нагальної необхідності, доцільно обмежити час перебування у транспортних терміналах і вузлових зупинках громадського транспорту, відвідання адміністративних будівель, торговельно-розважальних комплексів; постійно стежити за новинами щодо розвитку ситуації в країні та місці перебування, неухильно виконувати вказівки та рекомендації місцевих правоохоронних органів і влади в цілому, завжди мати при собі документи, які посвідчують особу.

У разі скоєння терористичного акту (вибух, застосування вогнепальної чи холодної зброї, спрямування транспортного засобу у натовп), слід адекватно оцінити обстановку, знайти прихисток у найбільш безпечному місці, сповістити наявними засобами зв'язку поліцію чи дипломатичну установу/консульство України.

У МЗС також рекомендують регулярно інформувати рідних та близьких про свої переміщення у країні, а в разі виникнення загрози життю і здоров’ю, – невідкладно встановити контакт з дипломатичною чи консульською установою України в країні перебування за допомогою цілодобової "гарячої лінії" закордонних дипломатичних установ України або "гарячої лінії" МЗС України: +38 044 238 16 57, e-mail: cons_or@mfa.gov.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-