За рік дозвіл на в'їзд до Криму отримали близько 70 іноземних ЗМІ

За рік дозвіл на в'їзд до Криму отримали близько 70 іноземних ЗМІ

Укрінформ
Впродовж останнього року дозвіл на в'їзд на територію Криму через українську територію отримало близько 70 іноземних ЗМІ.

Про це у понеділок на прес-конференції в Укрінформі заявила перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова.

«Будь-який іноземець, а це й іноземні журналісти, мають потрапляти в Крим через українські контрольно-пропускні пункти. В межах існуючого законодавства МІП і Державна міграційна служба спростили процедуру отримання такого дозволу максимально. Фактично дозвіл можна отримати за кілька годин. Упродовж останнього року ми видали приблизно 70 дозволів іноземним ЗМІ з більш ніж 25 країн, серед яких - BBC, Deutsche Welle і багатьом провідним світовим ЗМІ, і жодних проблем з цим для журналістів не було», - сказала Джапарова.

Вона наголосила, що станом на сьогодні фактично проблеми для міжнародних журналістів з отриманням дозволу на в'їзд до Криму немає.

Перший заступник міністра інформаційної політики підкреслила, що, окупувавши Крим, РФ намагається створити там паралельну реальність за допомогою насаджування своїх штучних, маріонеткових ЗМІ.

«І дуже важливим у цьому контексті є надання журналістам, в тому числі і міжнародним, доступу до Криму, - щоб не дозволити цим маніпуляціям РФ бути», - додала Джапарова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-