Гройсман обіцяє 15 мільярдів на дороги за кілька тижнів

Гройсман обіцяє 15 мільярдів на дороги за кілька тижнів

Укрінформ
15 мільярдів гривень, що виділять на ремонт та будівництво доріг за рахунок реструктуризації облігацій внутрішнього державного займу у портфелі НБУ, можуть надійти уже за кілька тижнів після аудиту документів, необхідних для здійснення репрофайлінгу.

Про це у п'ятницю під час години запитань до уряду повідомив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Попередньо досягнуто домовленості, що банки підуть на таку реструктуризацію, зараз ми у процесі. Ми також маємо уже перевиконання по митницях, це дозволить залучити близько 5 млрд грн по року", - сказав Гройсман.

Він нагадав, що усього на українські дороги цьогоріч може бути виділено близько 35 млрд грн: 15 млрд уже закладено у бюджеті, 15 млрд очікується за результатами репрофайлінгу, а ще 5 млрд надійде з митниць. Разом з тим прем'єр зазначив, що стурбований питанням процесу репрофайлінгу, адже Національний банк відстає з термінами його виконання.

"Я звернувся вже до Нацбанку, є відповідне доручення Міністерства фінансів - розпочати процес репрофайлінгу та залучення цих ресурсів для будівництва та реконструкції доріг", - зазначив глава уряду.

Він підкреслив, що це питання є принциповим для уряду, президента та парламенту.

"Зараз питання за Нацбанком знайти механізми реалізації. Ми будемо наполягати на тому, щоб добитися цього рішення. Я переконаний, що цьогоріч ми цього доб'ємося", - вважає Прем'єр-міністр.

Міністр фінансів України Олександр Данилюк, у свою чергу, додав, що його міністерством уже були погоджені умови репрофайлінгу.

"Зараз документи знаходяться у Національному банку, їх аналізує зовнішній аудит НБУ. Я думаю, що це має бути завершено протягом одного-двох тижнів, після цього ми зможемо розпочати транзакцію", - прокоментував Данилюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-