Бійки заради лайків: у соцмережах з’явилися нові агресивні групи

Бійки заради лайків: у соцмережах з’явилися нові агресивні групи

Укрінформ
У соціальних мережах з'явилися нові агресивні групи, які спонукають підлітків на побиття однолітків заради "лайків" і перемоги відповідного відео.

Про це, з посиланням на потерпілу від побиття в Чернігові 15-річну Поліну, на своїй сторінці у Facebook повідомив Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба.

"Дівчинка розповіла про існування закритих діалогів, де компанії підлітків "забивають стрілки", щоб звести рахунки з визначеною жертвою і влаштувати з цього шоу", - написав він.

Кулеба розповів, що у соцмережах набувають популярності спільноти "ЗАБИВЫ", "ULTRAPIR" та інші. У них "змагаються" відео, де численна група підлітків у прямому сенсі забиває однолітків. Якщо твій "вайн батл" набирає більшу кількість лайків і репостів - ти крутий, сміливий переможець. А у деяких спільнотах за перемогу ще й светрик дарують.

Лише на одну з таких спільнот підписані 34 чернігівських підлітки, з яких 5 - друзі "головних героїнь" відео побиття Поліни.

"Можливо, учасниці цієї бійки і не змагалися за винагороду, але підозрюю, що на таку жорстокість їх могло "надихнути" змагання в цих мережах, - зазначив Кулеба.

Він додав, що сьогодні рівень дитячої агресії зростає. Кожна друга дитина скаржиться на булінг (цькування, знущання) у школі. Відтак, уповноважений нагадав, що агресивність не буває вродженою, а є наслідком недостатньої уваги з боку батьків, наджорстоких покарань навіть за незначні проступки та байдужості до життя власної дитини.

"Спілкуйтеся з дітьми, цікавтеся їхнім життям, навчайте поважати і цінувати інших людей. Тоді вам не доведеться всіма силами рятувати "їхню репутацію", - звернувся до батьків Кулеба.

 Як повідомляло агентство, у Чернігові поліція відрила кримінальне провадження за фактом жорстокого побиття однолітками 15-річної дівчини. Процес розправи над нею був відзнятий численними спостерігачами на відео і розміщений в інтернеті.

Потерпіла потрапила в лікарню зі струсом мозку. А її батьки отримують погрози від батьків нападниць, які вимагають забрати заяву з прокуратури. Крім того, заявляють, що наймуть хороших адвокатів, аби захистити "репутацію" своїх невинних чад. За інформацією з соцмереж, били Поліну дві дівчини, одна з яких - студентка Чернігівського педуніверситету, яка займається дзюдо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-