СБУ викрила несанкціоноване втручання у роботу мереж ДМС

СБУ викрила несанкціоноване втручання у роботу мереж ДМС

Укрінформ
Співробітники СБ України викрили несанкціоноване втручання комерційної структури у роботу телекомунікаційних мереж Державної міграційної служби.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

Співробітники СБ України виявили серверне обладнання в одному з столичних приватних підприємств, яке мало доступ до мережі Державної міграційної служби з одночасним виходом в Інтернет. За попереднім висновком експертів це має ознаки несанкціонованого втручання в роботу автоматизованої системи ДМС та створює умови для витоку інформації з обмеженим доступом.

Головним слідчим управлінням СБУ проводиться досудове слідство у кримінальному провадженні, у рамках якого встановлено, що у 2014-2015 роках спеціалізоване держпідприємство виконувало роботи зі створення, побудови та налаштування захищеної телекомунікаційної мережі для Державної міграційної служби (ДМС). Під час виконання контракту, через попередню змову з окремими посадовцями ДМС та Держслужби спеціального зв’язку частина грошей була привласнена.

Через оборудку та неналежне виконання технічного завдання, несанкціонований доступ в інформаційну мережу ДМС залишився у деяких субпідрядників.

"СБ України під час досудового слідства не здійснювала слідчих дій у приміщенні Центру обробки інформації Державної міграційної служби та не вилучала серверне обладнання", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, внаслідок слідчих дій СБУ в одного з операторів зв’язку, 6 квітня тимчасово призупинено оформлення і видачу біометричних документів у центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП) та "Паспортних сервісах" на всій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-