Усі центри «Паспортний сервіс» тимчасово не працюють

Усі центри «Паспортний сервіс» тимчасово не працюють

Укрінформ
Усі центри «Паспортний сервіс», які надають послуги з оформлення закордонних паспортів, призупинили роботу з технічних причин.

Про це йдеться на сайті ДП «Документ». 

«Шановні відвідувачі! З технічних причин усі центри «Паспортний сервіс» тимчасово не працюють. Про відновлення роботи буде сповіщено на сайті», -  йдеться у повідомленні.

Прес-секретар ДП «Документ» Володимир Поліщук пояснив в ефірі телеканалу «112 Україна», що це пов'язано насамперед з тим, що «не працюють спеціальні канали зв'язку, які забезпечують захист нашої інформації, яку ми надаємо через відповідні сервери на Державну міграційну службу, а також на інші установи, які займаються друком».

«Як пояснили, і як мені відомо, що Служба безпеки України зараз проводить перевірки, можливо, вилучає сервери в низці телекомунікаційних компаній, які, власне, маючи цю ліцензію, надають послуги захисту інформації і надають ці захищені канали зв'язку», - заявив Поліщук. 

Він повідомив, що керівництво ДП «Документ» зараз із провайдерами з'ясовує, наскільки серйозна ситуація. 

«Думаю, що протягом сьогоднішнього дня - будемо сподіватися, до завтра - цей центр, а так само і 26 центрів по Україні, і центри надання адміністративних послуг при районних державних адміністраціях, які також займаються цим видом адміністративних послуг, завтра запрацюють і люди скористаються правом отримати паспорт», - зауважив Поліщук.

Крім того, він також зазначив, що після схвалення Європарламентом рішення надати безвізовий режим для України, українські громадяни «почали шукати, де саме зробити закордонний паспорт, і дуже багато людей почали заходити на сайт паспортного сервісу».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-