Супрун закликала фармвиробників виводити на ринок замінники російських ліків

Супрун закликала фармвиробників виводити на ринок замінники російських ліків

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я закликає фармацевтичні компанії виводити на ринок України аналоги ліків російського виробництва. 

Про це в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун написала на своїй сторінці у Facebook.

"МОЗ заохочує українських та іноземних виробників виводити на ринок якісні замінники для препаратів російського виробництва. Подвійних стандартів бути не повинно: країна, що розв'язала війну проти українського народу, не має права заробляти на нашому лікуванні", - написала Супрун.

Вона також оприлюднила лист міністерства до уряду з пропозицією розглянути питання призупинення імпорту російських ліків, зокрема про тимчасове призупинення дії державної реєстрації на лікарські засоби російського виробництва, а також тих виробників ліків, що розташовані на окупованих територіях України.

У листі зазначається, що питання припинення імпорту російських ліків розглядалося ще у 2015 році . На той час в Україні було зареєстровано 255 лікарських засобів російського виробництва, з яких 229 - лікарські засобі, 26 - імунобіологічні препарати. З переліку тільки лікарських засобів 80 мають аналоги українського та іноземного виробництва, 29 - аналоги українського виробництва, 15 - іноземного. Зі 103 лікарських засобів, що зареєстровані в Україні та не мають аналогів, лише 8 включені до Державного формуляру лікарських засобів та входять до затверджених МОЗ протоколів лікування.  

Крім того, у МОЗ зауважили, що поставки ліків та імунобіологічних препаратів виробництва РФ, які мали суттєве значення для українських пацієнтів, суттєво скоротилися через «небажання російських виробників надавати свою продукцію, зокрема вакцини, для потреб України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-