Поліція Києва, Харкова та Дніпра посилює заходи безпеки через теракт у РФ

Поліція Києва, Харкова та Дніпра посилює заходи безпеки через теракт у РФ

Укрінформ
У зв'язку з подіями на території РФ, пов'язаними з вибухами у метрополітені в місті Санкт-Петербург, поліція Києва, Харкова та Дніпра переходить на посилений варіант несення служби до 15 травня цього року.

Про це повідомляє прес-служба Департаменту комунікації Національної поліції України.

"У зв'язку з подіями на території РФ, пов'язаними з вибухами у метрополітені в м. Санкт-Петербург, поліція трьох міст, де є метрополітен - у Києві, Харкові та Дніпрі - переходить на посилений варіант несення служби. Відповідне доручення дано керівництвом Національної поліції України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до складу нарядів, які чергуватимуть на станціях метрополітену, залучатимуть кінологів і вибухотехніків. Крім того, службу в метрополітені нестимуть військовослужбовці Національної гвардії.

Такі заходи безпеки триватимуть до 15 травня цього року, тобто до завершення пісенного конкурсу "Євробачення-2017".

Національна поліція України звертається до громадян з проханням поставитися з розумінням до заходів посиленої безпеки. У разі виявлення підозрілих предметів не можна їх торкатися, а слід негайно повідомити найближчого працівника поліції або зателефонувати на спецлінію 102.

Як повідомлялося, у місті Санкт-Петербург вдень 3 квітня на перегоні між станціями "Сінна площа" і "Технологічний інститут" у вагоні метро стався вибух. За даними голови МОЗ Росії, 10 осіб загинули і понад 20 отримали поранення.

Раніше ЗМІ повідомляли, що у вагоні метрополітену спрацював саморобний вибуховий пристрій, можливо начинений вражаючими елементами. Потужність вибуху становила 200-300 грамів у тротиловому еквіваленті. Бомбу було залишено у вагоні, не йдеться про терориста-смертника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-