Гройсман вимагає переглянути абонплату за газ: Тариф зросте, це неприпустимо

Гройсман вимагає переглянути абонплату за газ: Тариф зросте, це неприпустимо

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман направить офіційне звернення до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері елекроенергетики, щоб вона переглянула рішення про заповадження абонплати за газ.

Про це йдеться у відеозверненні Гройсмана, опублікованому на його сторінці у Facebook.

"Вчора я пообіцяв розібратися з абонплатою за газ, провести ретельні розрахунки і подивитися, як це вплине на оплату за газ для кожного українського громадянина. Щойно я завершив нараду з цього приводу. Збільшення дійсно є і становить у середньому в розрахунках від 1,3 до 3 разів, особливо це стосується тих, хто живе у багатоквартирних будинках", - підсумував Гройсман.

На переконання Прем'єр-міністра, уряд не підтримує таке рішення. "Це неприпустимо! Ні я, ні уряд це категорично не підтримуємо. Я щойно мав розмову з представником комісії, яка встановила цю абонплату з 1 квітня. Хоча Національна комісія з енергетики і не підпорядковується уряду і прем’єр-міністру, але я в понеділок направлю офіційне звернення. Вимагаю, щоб це рішення було переглянуто. Це наша принципова позиція!" - підкреслив Прем'єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, 28 березня НКРЕКП встановила для населення і промислових споживачів тарифи за користування приєднаними газорозподільчими потужностями та транспортування газу. Відповідний тариф буде вилучений з чинної ціни на газ для населення, яка відповідно до рішення Кабінету міністрів становить 6879 грн за 1 тис. кубометрів (без ПДВ).

Новий тариф буде сплачуватися щомісячно, окремо від оплати газу як товару.

Напередодні міністр соціальної політики Андрій Рева також заявив, що абонплата за газ не збільшить комунальні платежі населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-