Стартувала урядова програма

Стартувала урядова програма "Доступні ліки"

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман наголосив, що у суботу, 1 квітня, стартує урядова програма "Доступні ліки".

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні стартує урядова програма "Доступні ліки". Відтепер пацієнти зможуть отримувати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми безкоштовно або з незначною доплатою", - йдеться у повідомленні.

Прем'єр підкреслив, що пацієнт зможе обміняти рецепт на безкоштовні ліки в будь-якій аптеці-учасниці програми "Доступні ліки".

Як повідомлялося, усю необхідну інформацію щодо програми можна отримати на сайті Міністерства охорони здоров'я за посиланням.

Механізм відшкодування вартості ліків (реімбурсації) поширюється на серцево-судинні захворювання, діабет ІІ типу та бронхіальну астму.

Пріоритетність надали лікуванню цих хвороб, оскільки саме вони найбільше впливають на показники смертності населення або суттєво знижують якість життя пацієнта та ефективно лікуються на амбулаторному рівні. Смертність від серцево-судинних хвороб складає 65% від загальної смертності населення в Україні. Відповідно до статистичних даних за 2015 рік, на діабет ІІ типу страждає один мільйон осіб. Це у 6 разів більше, ніж на діабет І типу (інсулінозалежний). Хворих на бронхіальну астму зареєстровано 210 тис., за статистикою 2015-го року. Здебільшого, це діти та молодь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-