Обшуки в АМКУ пов'язані зі справою

Обшуки в АМКУ пов'язані зі справою "Тедіс Україна" - Луценко

Укрінформ
Обшуки в Антимонопольному комітеті проводяться в рамках розслідування справи щодо ТОВ "Тедіс Україна", яка виводила гроші за кордон.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко на брифінгу у п'ятницю, повідомляє "Еспресо.TV".

За словами Луценка, обшуки в АМКУ проводилися зранку, до початку робочого дня та без застосування спецназу.

"Зайшли слідчі для вилучення документів, які свідчать про сприяння монопольному становищу та невжиття передбачених законом дій керівництвом АМКУ", - наголосив генпрокурор.

Він пояснив, що низка інших українських компаній, які хотіли б займатися дистрибуцією тютюнових виробів, зверталися до АМКУ з метою примусити виробників цигарок зруйнувати монополію та співпрацювати з іншими  дистриб'юторами. 

"Попри свої обов'язки, покладені на них законом, керівництво АМКУ не вживало таких заходів для демонополізації ринку, чим, на думку слідства, сприяло монопольному становищу компанії "Мегаполіс (Тедіс) Україна", - підсумував Луценко.

За його словами, наразі правоохоронці проводять близько 100 обшуків у компаніях, пов'язаних з дистриб'ютором тютюнових виробів ТОВ "Тедіс Україна". Це підприємство вивело за кордон 2,5 мільярда гривень, а також причетне до фінансування терористів "ДНР/ЛНР". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-