ГПУ проводить обшуки на підприємстві, яке вивело за кордон мільярди - Луценко

ГПУ проводить обшуки на підприємстві, яке вивело за кордон мільярди - Луценко

Укрінформ
Викрито схему особливо великого ухиляння сплати податків та незаконного виведення мільярдів гривень за кордон, у тому числі - для фінансування тероризму. 

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook.

«Департаментом у сфері економіки ГПУ разом з Головною Військовою прокуратурою при оперативній підтримці підрозділів Національної поліції викрито схему особливо великого ухиляння сплати податків та незаконного виводу мільярдів грн за кордон, в тому числі - для фінансування тероризму. Наразі 1000 співробітників правоохоронних органів проводять обшуки та інші невідкладні слідчі дії», - написав Луценко.

За його словами, досудовим розслідуванням встановлено, що з 2012 до сьогодні дійсним власником монопольного дистриб'ютора тютюнових виробів ТОВ Мегаполіс Україна (тепер - Тедіс Україна) є, зокрема, громадянин РФ Кесаєв, щодо якого рішенням РНБО застосовано санкції у вигляді заборони виведення коштів з України за кордон.

Під впливом Кесаєва на ключові посади в ТОВ Тедіс призначено осіб, які всі свої рішення узгоджують з членом ради директорів російського ЗАТ "Завод імені Дегтярьова" - одного з постачальників зброї терористичним організаціями "ДНР - ЛНР".

Попри заборону РНБО та НБУ через рахунки фірм - транзитерів за 2015-17 рр. виведено 2,5 млрд грн.

Для утримання монопольного становища фірма також отримувала сприяння з боку окремих державних органів, поінформував генеральний прокурор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-