Повний реєстр масових поховань жертв Голодомору може з'явитися вже цьогоріч

Повний реєстр масових поховань жертв Голодомору може з'явитися вже цьогоріч

Укрінформ
Мета проекту "Місця масових поховань, пам'ятники і пам'ятні знаки жертвам Голодомору 1932-1933 рр." - вже цього року створити найповніший електронний реєстр місць пам'яті жертв Голодомору.

Про це повідомила координатор проекту Леся Онишко під час прес-конференції в Укрінформі, присвяченої старту міжнародної програми "Голодомор 1932-1933 років: Пам'ять в ім'я майбуття".

"Ми ініціюємо наш проект і беремо на себе ініціативу з маркування місць поховань жертв Голодомору і належного вшанування їх пам'яті. Таких місць є тисячі. В короткостроковій перспективі, вже протягом 2017 року, ми плануємо створити максимально повний реєстр місць масових поховань, пам'ятників і пам'ятних знаків", - сказала Леся Онишко. 

За її словами, наступного року планується створити 3D-мапу, яка представлятиме повну інформацію про місця масових поховань, пам'ятники і пам'ятні знаки. На довшу перспективу планується створити своєрідну інтерактивну платформу, де буде документальна інформація, відео- та аудіосвідчення про місця масових поховань. 

"Ми починаємо наш проект не на порожньому місці. Завдяки нашим партнерам - Українському інституту національної пам'яті - вже зібрана серйозна фотодокументальна база. Після проголошення Україною своєї незалежності з'явився величезний масив меморіальної топографії Голодомору, і цю інформацію акумулював Український інститут національної пам'яті. Наші партнери передали ці документи в Український науково-дослідний та освітній центр вивчення Голодомору (HREC in Ukraine), і ми сьогодні маємо всі можливості для того, щоб з допомогою наших партнерів, з допомогою громадських і релігійних організацій реалізувати поставлені перед нашим центром завдання", - підкреслила координатор проекту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-