Вищий адмінсуд знову очолив Нечитайло - ЗМІ

Вищий адмінсуд знову очолив Нечитайло - ЗМІ

Укрінформ
У Вищому адміністративному суді України відбулися збори суддів суду з питання обрання голови ВАСУ. На зборах головою ВАСУ переобрано Олександра Нечитайла.

Про це повідомляє в четвер видання «Юридична практика».

"Після таємного голосування збори суддів обрали Нечитайла головою. Його кандидатуру підтримали 35 суддів із 40, які зареєструвалися на зборах", - йдеться у повідомленні.

Термін повноважень діючого голови Олександра Нечитайла закінчується завтра - 31 березня. Заступник голови ВАСУ Михайло Смокович нагадав про роз'яснення Ради суддів України, в якому йдеться, що голова може обіймати посаду два терміни поспіль, адже зараз процедура обрання голови проходить згідно з новим законодавством. Смокович наголосив, що частина суддів ВАСУ йде в судді Верховного суду, частина піде туди в другому турі, частина суддів захоче піти в апеляційні суди, а частина - у відставку.

Крім кандидатури Нечитайла на посаду голови ВАСУ, яку запропонував Смокович, інших не надходило.

«Ми зараз проходимо досить складний час - час створення касаційних судів у складі ВС, час ліквідації ВАСУ», - сказав Нечитайло, наголосивши, що після ліквідації ВАСУ він планує займатися приватною юридичною практикою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-