Експерти визначать для МІП критерії оцінки забороненої до поширення інформації

Експерти визначать для МІП критерії оцінки забороненої до поширення інформації

Укрінформ
В Укрінформі відбулося засідання Експертної ради при Міністерстві інформаційної політики України за участю міністра Юрія Стеця та заступника міністра Дмитра Золотухіна.

Про це у четвер інформує прес-служба МІП.

Зокрема, експертна рада розглянула норми українського законодавства, що визначають характер інформації, поширення якої заборонено в Україні, та обговорила правові критерії її оцінки.

«У рамках обов’язків, покладених Доктриною інформаційної безпеки України на МІП, було створено робочу групу, яка працювала над аналізом правових норм українського законодавства, що забороняють поширення інформації, яка становить загрозу національним інтересам України. Я прошу вас, як експертів, надати свої рекомендації щодо комплексу критеріїв оцінки такої інформації, які б ми могли використати, щоб рухатися далі», - зазначив Стець, звертаючись до членів ради. 

Зі свого боку, Золотухін доповів експертам, що на виконання доручення міністра робоча група проаналізувала положення українського законодавства та порушення його норм.

«Ми створили звіт щодо правових норм, які містяться в різних законодавчих актах і Кримінальному кодексі України, що регламентують і чітко визначають інформацію, яка є забороненою для поширення. На підставі цих норм ми оцінюємо матеріали, що розповсюджуються окремими сайтами і тим самим створюють загрозу національним інтересам України, розпалюють міжнаціональну ворожнечу або закликають до порушення конституційного ладу», - підкреслив Золотухін під час доповіді.

Після вивчення й аналізу матеріалів члени ради висловлять свої пропозиції щодо підходів і критеріїв оцінки інформації на підставі правових норм. Робота над списком конкретних сайтів здійснюється під грифом «Для службового користування» з метою попередження спекуляцій з боку російських і проросійських медіа та спецслужб.

У МІП нагадали, що після підписання Президентом України Указу про затвердження Доктрини інформаційної безпеки України в межах покладених на МІП обов’язків міністр Юрій Стець під час публічного звіту відомства за рік роботи дав доручення заступнику в короткі терміни напрацювати пропозиції щодо реагування на розповсюдження інформації, яка загрожує національним інтересам України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-