Луценко бачить непогані перспективи розслідування вбивства Вороненкова

Луценко бачить непогані перспективи розслідування вбивства Вороненкова

Укрінформ
Генпрокурор України Юрій Луценко отримує "непогані сигнали" про перспективи  розслідування вбивства у Києві екс-депутата Державної Думи РФ Дениса Вороненкова.

Про це він сказав у ексклюзивному інтерв'ю кореспондентові Укрінформу в Німеччині під час перебування з візитом у Берліні. 

"Слідство, яке зараз веде столична прокуратура разом із СБУ, поліцією, активно працює у цій справі. Я, звичайно, не можу коментувати, проте фактично двічі на день отримую непогані сигнали про перспективи у цій справі", - заявив генпрокурор. 

Він назвав убивство Вороненкова "демонстративною розправою над людиною, яка свідчить проти вищого керівництва Росії та їхніх сателітів", нагадавши, що екс-депутат Держдуми був одним із тих, хто дав свідчення про роль листа Януковича до Путіна про введення російських окупаційних військ на територію України. 

З іншого боку, Луценко не виключає, що до вбивства Вороненкова були причетні звільнені генерали ФСБ, оскільки загиблий в часи його роботи в силових структурах РФ був причетний до розкриття величезної схеми контрабанди під дахом ФСБ. "У результаті його роботи, як повідомляють російські ЗМІ, було звільнено декілька десятків генералів ФСБ, котрі, очевидно, були причетні до цієї помсти", - сказав генпрокурор.

Водночас Луценко поділяє думку про те, що "вбивають не за те, що хтось дав покази, а для того, щоб хтось не дав покази". 

"Постріл у центрі Києва був, з моєї точки зору, пострілом у майбутні покази пана Вороненкова міжнародній спільноті щодо ролі ФСБ у політичному та економічному житті Росії", - заявив керівник Генпрокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова було застрелено 23 березня в центрі Києва. Його охоронець поранив нападника, хоча й сам отримав поранення. Кілера госпіталізували, проте в лікарні він помер. Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко повідомив, що стріляв громадянин України 1988 року народження Павло Паршов, який народився у Севастополі і який був завербований російськими спецслужбами, з 2011 року знаходився в розшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-