У Бюро нацбезпеки Польщі не сумніваються: в Луцьку була провокація

У Бюро нацбезпеки Польщі не сумніваються: в Луцьку була провокація

Укрінформ
Обстріл консульства Польщі в Луцьку, без сумніву, є провокацією.

Про це заявив в середу вранці голова Бюро національної безпеки (BBN) Польщі Павел Солох, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Без сумніву, це — провокація. Питання наступне: хто і з якою метою? Ми знаємо контекст, є агресія Росії проти України”, - заявив Солох.

Він додав, що ця ситуація викликає “значне занепокоєння”, оскільки консульство розміщене поблизу кордону з Польщею.

Голова BBN зазначив, що конкретніше про те, хто за цим може стояти, можна буде сказати після отримання більше детальної інформації. “Це питання залишмо відкритим, поки не матимемо більше даних. Натомість, ми знаємо контекст, в якому цей інцидент мав місце. Це питання російсько-українського конфлікту. У цьому контексті дуже важливими є польсько-українські відносини”, - наголосив Солох.

Як інформувало агентство, близько опівночі невідомі обстріляли приміщення Генерального консульства Польщі в Луцьку. В результаті надзвичайної події ніхто не постраждав. МЗС Польщі надіслало ноту протесту українській стороні з цього приводу, а також закликало українську владу посилити охорону власних установ, знайти і покарати зловмисників. Як відомо, з початку цього року в Україні сплюндровано чи пошкоджено кілька польських пам'ятників, зокрема двічі у Гуті Пеняцькій на Львівщині, а також у Биківні під Києвом. Водночас упродовж 2015-2016 років на півдні Польщі знищено або пошкоджено більше 10 українських місць пам'яті. В жодному з випадків вандалів не було затримано. Проте інформація про випадки руйнувань дуже часто першою з'являлася в російських ЗМІ, що дає підстави стверджувати, що ці акти вандалізму координуються з Росії.

Фото: Волинь24

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-