У Мінську завтра обговорять питання зниклих безвісти - Геращенко

У Мінську завтра обговорять питання зниклих безвісти - Геращенко

Укрінформ
Чергова зустріч в Мінську всіх підгруп Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі відбудеться 29 березня, обговорюватимуть, зокрема, питання зниклих безвісти і заручників.

Про це заявила журналістам представник України в гуманітарній підгрупі, перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Завтра в Мінську - чергова зустріч всіх чотирьох підгруп: гуманітарної, політичної, безпекової, економічної... Завтра також буде обговорюватися в Мінську - це питання зниклих безвісти. Тут ми провели дуже серйозну роботу зі Службою безпеки України і маємо на сьогодні в списку зниклих безвісти 418 осіб. Це також цивільні, військові. Проведена була робота по встановленню долі кількох десятків людей, які були раніше в цьому списку", - сказала Геращенко.

Перший віце-спікер повідомила, що є домовленість з Червоним Хрестом про  інтенсифікакію роботи щодо залучення експертів для проведення процедури ДНК.

Крім того, Геращенко зазначила, що наразі визначено міжнародну організацію, яка повинна зафіксувати відмови тих людей, які скоїли злочин проти держави Україна і які зараз знаходяться в тюрмах, слідчих ізоляторах і яких Київ готовий заради звільнення заручників передати іншій стороні, але які відмовляються туди переїжджати. І таких людей, за словами Геращенко, кілька сотень.Такою організацією буде моніторингова місія Верховного комісара ООН з прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-