Прикордонна служба почала конкурс

Прикордонна служба почала конкурс "нових облич"

Укрінформ
Набір пілотного проекту «Нове обличчя кордону» стартував в аеропорту «Бориспіль».

Як зазначив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, оголошуючи старт конкурсу, це черговий етап, який дозволить обрати найкращих працівників для Держприкордонслужби, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я глибоко вірю в те, що нові обличчя, які приходять сьогодні для того, щоб працювати на свою державу, робити свою справу максимально якісно, будуть отримувати велику підтримку з боку суспільства. Хочу побажати, щоб ваш приклад став прикладом для багатьох інших щодо оновлення та формування нових підходів до державних функцій», - сказав Гройсман.

Він побажав усім, хто завдяки цьому відбору отримає можливість працювати у Держприкордонслужбі завжди пам'ятати, що самі вони є обличчям нашої держави. «Робіть свою справу так, щоб ви могли завжди відкрито дивитися людям у вічі. Я вірю, що винагородою за таке служіння буде успіх нашої прекрасної демократичної  Української держави", - сказав глава уряду.

Водночас він визнав, що зміни в Україні та у системі Держприкордонслужби відбуваються не так швидко, як хотілося б. "Але для того, щоб зміни відбувалися ми повинні усі починати із себе. Переформувати застарілу систему, запроваджувати нові принципи, робити вся для того, щоб із честю служити своїй прекрасній країні», - сказав Гройсман.

До реформованих органів і підрозділів Державної прикордонної служби відберуть близько 800 осіб, серед яких також буде цивільна молодь.

Відбір прикордонників відбуватиметься на конкурсній основі на посади в підрозділи окремого контрольно-пропускного пункту (Київ) та Мостицького прикордонного загону, персонал яких виконує завдання в аеропорту «Бориспіль», залізничних станцій «Київ-пасажирський» та пункті пропуску «Краковець», що на кордоні з Польщею.

Проект «Нове обличчя кордону» змінює звичайний набір до лав прикордонників. Відтепер, аби отримати дозвіл для охорони кордону - необхідно пройти жорсткий відбір. Його особливістю є те, що на конкурс запрошуються не лише діючі прикордонники, а й цивільна молодь.

«Нове обличчя кордону» - пілотний проект міжнародно-технічної допомоги, що фінансується Державним департаментом США, партнерами нинішнього етапу проекту є Посольство США в Україні та міжнародна організація з міграції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-