У Києві проходить акція на підтримку білоруських активістів

У Києві проходить акція на підтримку білоруських активістів

Фото
Укрінформ
Акція на підтримку репресованих білоруських активістів, що проходить у Києві біля посольства Республіки Білорусь, зібрала близько 100 учасників.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми підтримуємо вимоги білоруських колег припинити переслідування учасників акції протесту. Ми звертаємося до ОБСЄ щодо перенесення сесії парламентської асамблеї, яка мала б відбутися у Мінську в липні", - заявляють учасники.

Серед протестувальників - представники ГО Amnesty international.

Раніше повідомлялося, що 26 березня о 18.00 у Києві біля Посольства Білорусі та на центральних площах інших міст України відбудуться акції солідарності з білоруським громадянським суспільством.

25 березня в Мінську опозиція намагалася провести святкування Дня Волі, але на заздалегідь оголошене місце збору змогли потрапити переважно журналісти - потенційних учасників акції зупиняли кордони міліції.

Білоруські силовики відучора проводять затримання опозиційних активістів. За інформацією ЗМІ, було затримано більше сотні активістів, журналістів, правозахисників.

У Білорусі з початку року проходять акції протесту проти "Декрету про дармоїдів". Він зобов'язує непрацюючих сплачувати спеціальний збір у розмірі близько 200 євро. Під дію Декрету потрапили багато соціально незахищених груп (молоді матері, люди з хронічними захворюваннями, сільські жителі, які ведуть натуральне господарство, солдати-строковики і багато інших).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-