НАЗК обіцяє перевірити декларації Порошенка й Гройсмана до кінця квітня

НАЗК обіцяє перевірити декларації Порошенка й Гройсмана до кінця квітня

Укрінформ
Національне агентство запобігання корупції наразі проводить перевірки електронних декларацій 24 вищих посадових осіб держави, які планується завершити до кінця квітня.

Про це на брифінгу заявив заступник голови НАЗК Руслан Радецький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На даний час Департаментом (фінансового контролю та моніторингу способу життя - ред.) у плановому порядку проводиться 24 перевірки вищих посадових осіб держави, перші результати очікуються наприкінці квітня", - сказав Радецький.

За його словами, серед цих 24 осіб - Президент, Прем'єр-міністр, віце-прем'єр-міністри та міністри.

Крім того, Радецький відзначив, що НАЗК позапланово провести ще 39 перевірок е-декларантів за інформацією від громадських організацій та громадян, а  щотижня розпочинатимуться й інші позапланові перевірки.

Заступник голови НАЗК також розповів, що після 1 квітня, коли має завершитися друга хвиля е-декларування, потрібно буде провести понад 200 тисяч перевірок. При цьому він наголосив, що наразі виникає проблема з чисельністю Департаменту, який проводить ці перевірки, оскільки сьогодні лише 38 осіб здійснюють такі перевірки, а початок конкурсу на заміщення вакантних посад ніяк не оголосять.

Радецький підкреслив, що у зв'язку з цим та через відсутність модернізації системи й проведення перевірок "у ручному режимі" час для їх завершення може затягнутися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-