Посольство США вважає декларування представників ГО «кроком назад»

Посольство США вважає декларування представників ГО «кроком назад»

Укрінформ
Посольство США в Україні назвало рішення Верховної Ради зобов’язати представників громадських організацій подавати електронні декларації кроком назад у просуванні реформ.

Повідомлення про це з'явилось на офіційній сторінці посольства у Twitter.

"Е-декларації для вищих державних службовців – потужний крок у просуванні реформ в Україні. Члени громадянського суспільства відіграють життєво важливу роль у забезпеченні прозорості; робити їх мішенню – робити крок назад", - йдеться у повідомленні.

Більше того, як повідомила виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк, затверджені Радою зміни щодо е-декларування торкнуться журналістів.

Тому що корупцію викривають і розслідування на цю тему пишуть здебільшого журналісти, які працюють в ГОшках – бюро журналістських розслідувань взагалі всі є громадськими організаціями. Вони зареєстровані не як ЗМІ, а як неприбуткові громадські організації”, – написала Романюк.

Вона вважає такі зміни до законодавства тиском на роботу журналістів.

Нагадаємо: Рада зобов’язала подавати е-декларації представників громадських об’єднань. У пояснювальній записці до проекту закону зазначається, що його дія не поширюється на військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-