Шкіряк сказав, кому дозволять перетинати лінію розмежування

Шкіряк сказав, кому дозволять перетинати лінію розмежування

Укрінформ
Перекриття транспортних шляхів у напрямку ОРДЛО не стосуватиметься гуманітарних вантажів, а також громадського і приватного транспорту громадян України, які перетинають лінію розмежування.

Про це в середу в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк.

"Припинено буде всі транспортні сполучення, тобто залізничні і автомобільні, окрім приватного сполучення, оскільки є громадяни України, які можуть переміщатися (через лінію розмежування - ред.). І, безумовно, мова не йде про гуманітарні вантажі українські і міжнародні, які можуть доставлятися для допомоги українським громадянам на тимчасово окуповану територію. Все інше буде перекрито і заборонено для пересування", - пояснив він.

За словами Шкіряка, перетинати лінію розмежування в пішому порядку громадянам України ніхто не заборонятиме. Водночас, він зазначив, що громадському та приватному транспорту буде дозволено перетинати лінію розмежування після перевірки правоохоронними органами в межах контрдиверсійної діяльності "задля недопущення будь-яких провокативних дій, а також пересування осіб з терористичними нахилами... в тому числі це стосується звичайно і предметів, які заборонені для перевезення в зоні проведення АТО".

Як повідомляв Укрінформ, 15 березня Рада національної безпеки й оборони України ухвалила рішення тимчасово припинити переміщення вантажів через лінію розмежування в зоні збройного конфлікту на Донбасі. Як повідомив секретар РНБО Олександр Турчинова за результатами засідання, до 13.00 середи мають перекрити всі автомобільні та залізничні шляхи, які ведуть до лінії зіткнення.

Президент України Петро Порошенко заявив, що винятком мають бути лише гуманітарні вантажі українських і міжнародних гуманітарних організацій, ООН, Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-