Майже 70% населення підтримують ЗНО

Майже 70% населення підтримують ЗНО

Опитування
Укрінформ
Підтримка суспільством ЗНО (зовнішнього незалежного оцінювання) постійно зростає, що підтверджується даними опитувань 2013-2016 років.

Про це заявила директор Фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" Ірина Бекешкіна під час презентації в Укрінформі результатів останнього загальнонаціонального соціологічного опитування "Освіта в Україні".

"Протягом останніх років населення позитивно ставиться до реалій цієї реформи. Більше того, саме позитивне ставлення населення і врятувало цю реформу, тому що свого часу, за Табачника, були неодноразові наміри якщо не відмінити, то принаймні обмежити дію ЗНО... Тобто очевидно, що в даному випадку є дуже позитивний взаємозв'язок: з одного боку це справді позитивна реформа, з другого боку, це позитивна реформа, яка підтримується більшістю населення", - підкреслила Бекешкіна.

Відповідно до опитування, зазначила вона, більшість українців залишаються задоволені проведенням тестування. У 2016 році таких було 69%, незадоволених - 15%. Порівняно з 2015 роком, коли задоволених було 56%, цей показник зріс на 13%. Натомість кількість незадоволених зменшилася на 4%.   

"Це реформа, яка доводить дуже важливу річ - можна в нашій країні робити позитивні реформи, якщо є політична воля, якщо є настрій робити це в інтересах населення", - зазначила Бекешкіна.

Загальнонаціональне соціологічне опитування "Освіта в Україні" з 2 по 12 грудня 2016 року провів Фонд "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" разом із фірмою "Юкрейніан соціолоджі сервіс". Всього було опитано 1808 респондентів за квотною загальнонаціональною вибіркою, яка за статтю, віком, типом населення та областями репрезентує населення України (18 років і старше). Опитування проводилось в усіх областях України та м.Києві, окрім окупованих територій Донбасу та анексованого Криму й м.Севастополя. Максимальна випадкова похибка опитування не перевищує 2,5% з вірогідністю 0,954. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-