Обвинувальний акт щодо голови Рахункової палати вже у суді

Обвинувальний акт щодо голови Рахункової палати вже у суді

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо голови Рахункової палати Романа Магути та одного із її членів.

Про це повідомляє у понеділок прес-служба САП.

"Досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою голови Рахункової палати у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем), та одного з членів Рахункової палати за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем) та ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном в особливо великому розмірі шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб), завершено", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 10 березня вручили підозрюваним та їхнім захисникам обвинувальний акт у вчиненні вищезазначених кримінальних правопорушень, який цього ж дня скеровано до Шевченківського районного суду для розгляду по суті.

Крім того, прокурори САП в інтересах держави в особі Рахункової палати у кримінальному провадженні заявили цивільний позов про стягнення із обвинувачених в солідарному порядку майнової шкоди, завданої кримінальним правопорушенням у розмірі понад 1,3 млн грн, що становить вартість квартири, яка вибула із державної власності завдяки протиправним діям службовців Рахункової палати.

За вчинення зазначених злочинів винним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України та позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України відповідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-