У Молдові відбулася олімпіада з української мови та літератури

У Молдові відбулася олімпіада з української мови та літератури

Фото
Укрінформ
Республіканська олімпіада з української мови та літератури, яка традиційно проводиться у Дні пам'яті Тараса Шевченка, відбулась у кишинівському теоретичному ліцеї імені М. Коцюбинського.

Олімпіада проводилась за ініціативи Міністерства освіти Молдови за сприяння Посольства України в Молдові та українських громадських організацій, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Хочу подякувати сьогодні всім, хто сприяє збереженню в Молдові української мови, літератури і культури, вчить дітей бути патріотами України, яка сьогодні переживає важкий час, захищаючи свою незалежність і суверенітет. Бажаю всім здорової конкуренції і успіхів. Але, незважаючи на результати, ті, хто сьогодні прийшов на олімпіаду і знаходиться в цьому залі, вже переможці», - звернувся до присутніх Надзвичайний і Повноважний посол України в Молдові Іван Гнатишин.

Дипломат подякував Міністерству освіти, керівникам навчальних закладів та українським громадським організаціям за внесок у розвиток української мови й літератури в Молдові і повідомив про перспективи отримання вищої освіти в Україні.

Заступник директора Національного агентства з куррикулуму та оцінки Міністерства освіти Молдови Лілія Іванова привітала всіх учасників, зазначивши, що оцінка їх знань буде проводитися прозоро, об'єктивно і доброзичливо.

В рамках олімпіади Товариством української культури в РМ був проведений також 13-й щорічний конкурс декламаторів поезій Тараса Шевченка «Славимо тебе, Тарасе!».

Перед учасниками олімпіади виступили кращі творчі колективи навчальних закладів з викладанням українською мовою, а також майстри мистецтв Молдови.

Переможцям Олімпіади від імені Посольства України в Молдові були вручені Почесні грамоти та книжки, а українські громадські організації відзначили переможців цінними подарунками.

Фото: Зинаїда Гурська

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-