Українці Придністров'я відзначили День народження Великого Кобзаря

Українці Придністров'я відзначили День народження Великого Кобзаря

Фото
Укрінформ
Заходи, приурочені до Дня народження Тараса Григоровича Шевченка, пройшли в Тирасполі, Кам'янці, Рибниці, Бендерах та інших містах Придністровського регіону Молдови.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Нині, коли весь світ відзначає річницю народження Великого генія українського народу Тараса Шевченка, Україна переживає непрості часи. Переживає чергову, трагічну сторінку своєї історії. У Києві в 2013 році зі словами Шевченка «борітеся – поборете, вам Бог помагає» загинув перший захисник Майдану», - зазначив під час виступу на мітингу в Кам'янці Надзвичайний і Повноважний Посол України в Молдові Іван Гнатишин.

Він також наголосив, що в 2014 році в Україні відбулися події, які зробили інтеграційні процеси країни незворотними. «Хочу підкреслити, що люди, які вийшли на Майдан, були різного віку, різних національностей і віросповідання, але вони сказали: ми обираємо інший шлях розвитку країни – європейський. Україна підписала Угоду про асоціацію з Євросоюзом, визначивши Зону вільної торгівлі з ЄС і політичний напрям держави», - підсумував дипломат.

В рамках святкування Днів Шевченка відбулися святкові концерти в Кам'янці й Тирасполі, де учні українських шкіл Придністров'я читали вірші Великого Кобзаря та співали пісні на його вірші. Найкращі були відзначені грамотами Посольства України та цінними подарунками.

У заходах брали участь представники українських громадських організацій Придністров'я, учні українських шкіл, вчителі, творча інтелігенція, дипломати Посольства України в Молдові, а також керівники місцевих адміністрацій.

Фото: Зинаїда Гурська

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-