Студентські організації долучаться до інспектування навчальних закладів

Студентські організації долучаться до інспектування навчальних закладів

Укрінформ
Державна інспекція навчальних закладів України та студентські організації підписали меморандум про співпрацю, який сприятиме прозорості та об'єктивності державного нагляду за діяльністю вищих навчальних закладів.

Про це під час брифінгу повідомив голова Державної інспекції навчальних закладів України Руслан Гурак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми зараз повністю трансформуємо систему державного нагляду і контролю в Україні. Ми стоїмо на позиції трансформування системи вищої освіти в цілому. Наша основна місія і ціль - це підвищення якості освіти в Україні. Сьогоднішній меморандум - це не тільки участь студентів у проведенні перевірок, це також можливість навчальному закладу по-іншому готуватися до проведення перевірок і по-іншому сприймати роботу Державної інспекції навчальних закладів. Ми не тільки перевіряємо навчальний заклад, щоб виявити порушення і недоліки, а й даємо можливість започаткувати ті традиції, які будуть сприяти розвитку інституційної спроможності навчального закладу до підвищення якості своїх освітніх послуг", - зазначив Гурак.

Він повідомив, що також для студентів будуть проводити семінари, "для того, щоб вони чітко могли розуміти які є вимоги, стандарти і рекомендації під час проведення інспектування навчальних закладів".

Зокрема, як зазначив голова студентського антикорупційного агентства Микита Андрєєв, підписання меморандуму дозволить розбудувати громадсько-державне партнерство та посилити діалог між органами державної влади і громадськими організаціями.

"Студенти є надійними партнерами і можуть якісно брати участь у таких заходах, як інспектування вищих навчальних закладів. Студенти зі свого боку зобов’язуються посилювати свій рівень знань щодо законодавства в сфері вищої освіти, проводити тренінги, лекції", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-