Стець обговорив зі студентами Доктрину інформаційної безпеки

Стець обговорив зі студентами Доктрину інформаційної безпеки

Укрінформ
Міністр інформаційної політики Юрій Стець обговорив зі студентами Інституту міжнародних відносин КНУ імені Т. Шевченка нову Доктрину інформаційної безпеки України.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інформаційної політики України.

"Під час зустрічі міністр обговорив зі студентами нову Доктрину інформаційної безпеки України та питання дотримання тонкої межі між свободою слова та цензурою", - йдеться у повідомленні

Стець подякував студентам ІМВ, що є також членами Студентської ради при МІП, за участь у обговоренні Доктрини та внесення конструктивних новаторських пропозицій та ідей щодо діяльності Міністерства.

Зазначається, що під час тривалої дискусії студенти-міжнародники дійшли до висновку, що Україна потребує певного контролю інформаційного простору, зважаючи на гібридну агресію з боку Росії та приклади провідних країн світу.

За словами Стеця, Доктрина інформаційної безпеки України власне і покликана вирішити це складне питання, надавши Міністерству інформаційної політики України певні нові регулюючі функції та заклавши підвалини формування прозорого й об’єктивного механізму моніторингу.

Міністр зазначив, що дуже важливо залучати молодь до формування державної політики, адже вона в майбутньому і буде її реалізовувати: "Освічена українська молодь має працювати тут, а не за кордоном".

Директор Інституту Валерій Копійка підкреслив: "Для нас, як для Інституту, важливо, щоб студенти потрапляли на практичне поле дій". За його словами, саме з МІП Інститут має ледве не найактивнішу співпрацю серед профільних Міністерств у сфері залучення студентства.

Як відомо, Студентська Рада при Міністерстві інформаційної політики України – це дорадчий орган, який було засновано у квітні 2016 року. До складу Ради увійшли 12 студентів спеціальності "Міжнародна інформація" Інституту міжнародних відносин КНУ імені Т.Г. Шевченка.

Фото: mip.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-