"Викрадення" Гончаренка: Одеський суд розглядає скаргу адвокатів

Укрінформ
Колегія суддів Апеляційного суду Одеської області розпочала в п'ятницю, 10 березня, розгляд апеляційної скарги адвокатів двох підозрюваних, причетних до спроби викрадення народного депутата Олексія Гончаренка.

Адвокати депутата Лиманської райради від "Опозиційного блоку" Олександра Кушнарьова та голови обласної Спілки ветеранів силових структур Анатолія Слободяника просили суд задовольнити скаргу про зміну міри запобіжного заходу стосовно своїх підзахисних - звільнити обох арештантів з-під варти, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У свою чергу, представник державного обвинувачення Сергій Зубар висловив позицію прокуратури Одеської області про обгрунтованість винесеної 25 лютого Приморським райсудом Одеси ухвали щодо 60-добового арешту Кушнарьова та Слободяника, причетних до спроби викрадення з метою нанесення депутату ушкоджень.

Заслухавши позиції сторін у справі про скоєння злочинів, передбачених ч. 3 ст. 346 (умисне заподіяння народному депутату тяжких тілесних ушкоджень) і ч.1 ст 161 (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної і расової ворожнечі) Кримінального кодексу України", колегія суддів Апеляційного суду під головуванням Олега Гончарова ухвалила рішення - відкласти розгляд апеляційних скарг захисників на пізніші терміни.

"Розгляд скарги захисту підсудного Слободяника призначити на 15 березня, а підсудного Кушнарьова - на 20 березня", - озвучив ухвалу суддя Гончаров.

Як повідомлялося, Приморський райсуд Одеси обрав 25 лютого міри запобіжного заходу стосовно трьох фігурантів справи про викрадення депутата Гончаренка. Зокрема, двом членам злочинної групи Кушнарьову та Слободянику - у вигляді 60-добового тримання під вартою, а третьому фігуранту -  у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Крім того, одному з членів злочинної групи повідомлено про підозру у виготовленні матеріалів із закликами до вчинення агресивної війни та поширення видань, що пропагують національну ворожнечу та ненависть до українських націоналістів і патріотів (ч. 1 ст. 161, ст. 436) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, слідчі прокуратури Одещини спільно зі співробітниками обласного Управління СБУ під час спецоперації з нейтралізації групи викрадачів депутата викрили також злочинне угруповання, що майже рік займалося випуском та розповсюдженням незаконної літератури. Їхні книги та буклети, за висновками експертів, пропагують національну ворожнечу між українцями, росіянами та євреями, спрямовані на актуалізацію ненависті до українських націоналістів та патріотів. Серед видань - "Слуги зла или как выглядит украинский национализм", "Одесские колокола Хатыни" тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-