Якісна пенсійна реформа потрібна українцям, а не іншим державам - Рева

Якісна пенсійна реформа потрібна українцям, а не іншим державам - Рева

Укрінформ
Якісна пенсійна реформа потрібна насамперед українцям, а не іншим державам чи міжнародним організаціям.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє прес-служба відомства.

«На сьогодні в Україні склалася ситуація, за якої подальше зволікання зі зміною пенсійної системи є неприпустимим. Сьогодні працюючі громадяни не в стані фінансово забезпечувати тих, хто знаходиться на пенсії. І проблема полягає у тій системі пенсійного забезпечення, яка є зараз. Тож, якісна пенсійна реформа потрібна насамперед українцям, а не іншим державам чи міжнародним організаціям», - сказав Рева.

За словами міністра, існуюча пенсійна система дозволяє претендувати на пенсійне забезпечення тим громадянам, які за все життя не заробили навіть на мінімальну пенсію.

«Тобто людина працює п'ятнадцять років, звільняється, після того нічого не сплачує, і, не заробивши навіть на мінімальну пенсію, у 60 років приходить за пенсійним забезпеченням. А держава, відповідно до чинного законодавства, зобов'язана виплатити цій людині мінімальну пенсію, за рахунок працюючих громадян», - наголосив Рева і додав, що ці дисбаланси потрібно негайно усувати, адже вони шкодять кожному українцю.

Він також повідомив, що завдяки вже здійсненим урядом реформам у цьому році вдасться забезпечити фінансовий ресурс для проведення реформи пенсійної системи.

«Орієнтовно за місяць-півтора планується внести до Верховної Ради законопроект про пенсійну реформу, обов'язковою складовою якої буде осучаснення пенсій та приведення пенсійного забезпечення до законного рівня», - підкреслив урядовець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-