Реєстр декларацій налічує вже більше 500 тисяч  суб'єктів - НАЗК

Реєстр декларацій налічує вже більше 500 тисяч суб'єктів - НАЗК

Укрінформ
Станом на 10 березня 2017 року в Реєстрі декларацій  міститься інформація щодо 516 тис. зареєстрованих суб'єктів декларування, тільки за добу 9 березня в Реєстрі зареєструвалося близько 20 тис. користувачів. 

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Станом на 10 березня 2017 року в Реєстрі декларацій  міститься інформація щодо 516 тис. зареєстрованих суб'єктів декларування. За добу 9 березня в Реєстрі зареєструвалося близько 20 тис. користувачів. За попередніми підрахунками, до 1 квітня 2017 року до Єдиного державного реєстру електронних декларацій мають подати свої декларації близько 1,5 млн осіб", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що система підтримки Національного агентства з питань запобігання корупції в частині надання консультативної допомоги у заповненні й поданні декларацій до  Єдиного державного реєстру осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, щотижня фіксує більше 60 тисяч звернень.

Так, за допомогою та консультаціями на номери телефонної гарячої лінії Національного агентства  за минулий тиждень надійшло більше 33 тисяч телефонних дзвінків. Паралельно з телефонною технічною підтримкою працює система  допомоги електронною поштою (support@nazk.gov.ua), на яку у цей же час  надійшло близько 29 тисяч листів.

У Нацагентстві зазначають, що 80% питань декларантів виникає внаслідок неуважності при реєстрації в системі Реєстру е-декларацій, зокрема невірного зазначення адреси електронної пошти,  низького рівня навичок користувача комп'ютерної техніки та інтернет-технологій, невміння використовувати електронний цифровий підпис. Звичайною практикою також є втрата пароля від поштової е-скриньки та використання поштової скриньки, розміщеної у домені RU. Крім цього, у декларантів виникає чимало питань суб'єктивного характеру у заповненні електронної форми декларації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-