Суд дозволив заочне засудження

Суд дозволив заочне засудження "отамана" Козіцина

Укрінформ
Суд надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування щодо ватажка незаконного збройного формування "Всевелике військо Донське" Миколу Козіцина.

Про це інформує прес-служба Генпрокуратури.

"Ухвалою Печерського районного суду м. Києва задоволено клопотання Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України та надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо ватажка незаконного збройного підрозділу "Всевелике військо Донське" терористичної організації "ЛНР" громадянина Російської Федерації М.Козіцина", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у ГПУ, Козіцину інкримінують створення у квітні 2014 року на території Російської Федерації незаконного збройне формування "Всевелике військо Донське" з числа громадян РФ та інших осіб. За даними правоохоронців, він разом зі своїми спільниками незаконно вторгся на територію України та до листопада 2014 року в Луганській області у складі терористичної організації "ЛНР" організовував та безпосередньо брав участь у нападах на учасників антитерористичної операції.

Крім того, вважають слідчі, Козіцин організовував вчинення підлеглими йому терористами розбійних нападів на волонтерів, журналістів, священнослужителів та інших цивільних місцевих жителів з метою заволодіння їх майном. "Отамана" підозрюють у незаконному позбавленні волі та утриманні в нелюдських умовах, побитті, знущанні, мордуванні та іншому жорстокому поводженні з полоненими, серед яких були й вагітні жінки.

Найближчим часом обвинувальний акт стосовно Козіцина буде направлено до суду, де буде ініційоване питання про здійснення спеціального судового провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-