Насіров подав заяву, що не хоче спілкуватися з журналістами - Мін'юст

Насіров подав заяву, що не хоче спілкуватися з журналістами - Мін'юст

Укрінформ
Голова Державної фіскальної служби Роман Насіров, який перебуває у Лук'янівському слідчому ізоляторі, не просить кращих умов утримання і не бажає спілкуватися з журналістами.

Про це заявив заступник міністра юстиції Денис Чернишов на брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нас є тільки заява Романа Михайловича (Насірова. - Ред.) з приводу того, що він на цей час не хоче спілкуватися з засобами масової інформації», - заявив Чернишов.

Він також зауважив, що від Насірова «ніяких заяв стосовно поліпшення його утримання не надходило». За словами Чернишова, жодних заяв з цього приводу не подавали й адвокати. 

Водночас заступник міністра відмовився надати інформацію про те, чи відвідувала затриманого у СІЗО дружина.

Як повідомляв Укрінформ, Солом'янський райсуд міста Києва 7 березня частково задовольнив клопотання прокурорів САП щодо обрання запобіжного заходу голові ДФС, який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Суд вирішив обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з можливістю внесення застави 100 млн грн, хоча САП просила встановити грошову заставу у розмірі 2 млрд грн.

Слідство вважає, що Насіров протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, особисто ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов'язань ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр". Ці рішення були ухвалені ним з порушенням визначеної законом процедури, а саме за відсутності належного обгрунтування та законних підстав, що спричинило державі підтверджену висновком експерта шкоду близько 2 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-