Москаль цікавиться станом могил відомих закарпатців у посольств Словаччини й Чехії

Москаль цікавиться станом могил відомих закарпатців у посольств Словаччини й Чехії

Укрінформ
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль направив листи в посольства України в Словаччині та Чехії з проханням повідомити, в якому стані знаходяться там могили відомих закарпатців.

Про це повідомляється на сайті очільника Закарпаття.

"Керівник Закарпаття направив листи в Посольства України в Словаччині та Чехії з проханням повідомити, в якому стані знаходяться там могили відомих закарпатців. Мова насамперед про письменника, журналіста та активного діяча Карпатської України Василя Гренджу-Донського (народився в 1897 р. в Міжгір’ї на Закарпатті, а помер у 1974 р. й похований на Пагорбі Слави в Братиславі) та президента Гуцульської Республіки Степана Клочурака (народився в 1895 р. в Ясіня на Закарпатті, а помер у 1980 р. і похований у Празі)", - зазначається у повідомленні. 

Лист голови Закарпатської ОДА спричинений скандальними подіями навколо примусової ексгумації в Празі могили українського письменника Олександра Олеся та його дружини.

Якщо з’ясується, що могили Гренджі-Донського,  Клочурака чи інших видатних закарпатців також мають термін оренди чи труднощі з орендною платою, Москаль ініціюватиме перепоховання останків цих людей на Закарпатті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-