Насірова повезли назад до

Насірова повезли назад до "Феофанії"

Укрінформ
Відстороненого від посади голову ДФС Романа Насірова з Солом'янського районного суду Києва, де йому мали обрати запобіжний захід, повезли до лікарні "Феофанія".

Про це повідомив один з адвокатів Насірова Олександр Лисак у коментарі журналістам після судового засідання, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Незалежні лікарі зі швидкої допомоги, оглянувши Романа Насірова, рекомендували госпіталізацію моєму підзахисному. Направили до тієї установи, звідки його й забрали сьогодні", - сказав адвокат. За його словами, йдеться про лікарню "Феофанія".

Відповідаючи на запитання, чи готовий Насіров прибути 5 березня на 10:00 на судове засідання знову, Лисак зазначив, що це вирішуватимуть лікарі, зважаючи на стан його підзахисного.

"Завтра лікарі будуть його або віддавати, або не віддавати до суду", - підкреслив адвокат.

Як повідомлялося, обрання запобіжного заходу Насірову перенесли на 5 березня.

Таке рішення було прийнято пізно ввечері у суботу в Солом'янському районному суді Києва за клопотанням адвокатів Насірова, які наполягали, що стан їх підзахисного не дозволяє йому перебувати у суді. Медики пояснили необхідність повернення Насірова до медичного закладу тим, що у нього, ймовірно, є додаткове захворювання, і йому потрібне дообстеження.

Як повідомляв Укрінформ, 3 березня директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник застеріг лікарів «Феофанії» від підробки медичних документів щодо стану здоров’я відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Ситник нагадав, що експертиза щодо стану здоров’я одного з фігурантів «справи Онищенка» вже довела, що Валерій Посний (довірена особа Онищенка) симулював поганий стан здоров’я.

4 березня керівник САП Назар Холодницький повідомив у коментарі Укрінформу, що доручив детективам НАБУ доправити Романа Насірова на обстеження до Інституту кардіології у Києві, щоб бути впевненими, що доставка Насірова до суду не нашкодить його здоров’ю. «Для цього нам потрібні фахові висновки лікарів. В даному випадку лікарів Інституту кардіології», - підкреслив Холодницький.

Як повідомлялося раніше, адвокат Насірова Олександр Мірошник відмовився відповідати на запитання, яким чином, нібито, непритомний Насіров пише у Facebook. Мірошник лише зауважив, що пост адвокати не писали, і порадив журналістам не зосереджуватись на цьому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-