Адвокати Насірова наполягають, щоб до їх підлеглого допустили лікарів з нової швидкої

Адвокати Насірова наполягають, щоб до їх підлеглого допустили лікарів з нової швидкої

Укрінформ
Адвокати відстороненого від посади голови ДФС Романа Насірова наполягають, щоб до їх підлеглого допустили лікарів з невідкладної допомоги, яких викликала уже до суду.

Відповідне клопотання адвокати Насірова озвучили під час судового засідання в Солом'янському районному суді Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Адвокати зазначили, що працівники НАБУ не допускають до зали суду лікарів швидкої, які рекомендують Насірову невідкладне повернення до лікарні через високий тиск.

За їх словами, тим самим порушується конституційне право їх підзахисного на медичну допомогу.

"Ми наполягаємо, що Насірову потрібна невідкладна медична допомога і перебування у стаціонарі лікарні", - заявили адвокати.

Працівники НАБУ ж, у свою чергу, висловили сумнів, що викликані лікарі насправді є медичними працівниками. Вони вважають, що це можуть бути просто підставні особи.

Врешті-решт було прийнято рішення допустити лікарів у зал судових засідань для проведення медичного обстеження Насірова. При цьому всіх журналістів попросили залишити приміщення суду на час проведення цієї процедури.

Як повідомляв Укрінформ, 3 березня директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник застеріг лікарів «Феофанії» від підробки медичних документів щодо стану здоров’я відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Ситник нагадав, що експертиза щодо стану здоров’я одного з фігурантів «справи Онищенка» вже довела, що Валерій Посний (довірена особа Онищенка) симулював поганий стан здоров’я.

4 березня керівник САП Назар Холодницький повідомив у коментарі Укрінформу, що доручив детективам НАБУ доправити Романа Насірова на обстеження до Інституту кардіології у Києві, щоб бути впевненими, що доставка Насірова до суду не нашкодить його здоров’ю. «Для цього нам потрібні фахові висновки лікарів. В даному випадку лікарів Інституту кардіології», - підкреслив Холодницький.

Як повідомлялося раніше, адвокат Насірова Олександр Мірошник відмовився відповідати на запитання, яким чином, нібито, непритомний Насіров пише у Facebook. Мірошник лише зауважив, що пост адвокати не писали, і порадив журналістам не зосереджуватись на цьому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-