В'ятрович розказав про чергову провокацію - з похоронним вінком

В'ятрович розказав про чергову провокацію - з похоронним вінком

Фото
Укрінформ
До дверей Українського Інституту Національної пам'яті принесли похоронний вінок.

Про це написав у Facebook директор закладу Володимир В'ятрович. 

"Закидали в коментах до моїх постів, дописів колег і сім’ї ось такі фото. “Похоронний” вінок з моїм іменем біля дверей Інституту. Але ж весну нічим не зіпсути, навіть штучними квітами. Тим більше, коли ідеї, що їх таким чином намагаються просунути ті, хто боїться говорити і може тільки нишком “лякати”, - такі самі мертві", - написав В'ятрович.

У свою чергу народний депутат Андрій Левус (фракція "Народний фронт") повідомив у Facebook, що офіційно звернувся до Нацполіції та СБУ з вимогою забезпечити охорону Українському Інституту національної пам'яті та Володимиру В'ятровичу особисто. 

"Робота Інституту є важливим інструментом у гібридній війні з Росією. Розвінчання імперських міфів, деколонізація свідомості нації, протидія інформаційним вкидам Кремля - все це питання національної безпеки, якими займається Інститут. Тому ставлення правоохоронців до нападок на УІНП має бути серйозним і відповідальним. Чекаємо посилення охорони об'єкту та Володимира В'ятровича. А також того, що нападники і їх замовники будуть затримані в найближчі строки. В іншому випадку вимагатиму звільнення посадових осіб, які дозволяють ворогу в центрі столиці неодноразово глумитися і погрожувати державній установі", - наголосив депутат.

Останнім часом почастішали випадки вандалізму стосовно як УІНП, так і його директора. Зокрема, невідомі намагалися напасти на В'ятровича, коли він ішов на прес-конференцію в Укрінформ. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-